Plant-Based Vegan Lifestyle.

Blogg

Blogg om växtbaserad kost, mat, recept och hälsofördelar med att äta växtbaserat. Alla recept är helt veganska, glutenfria och fria från raffinerat socker. Hälsa är inte en diet, det är en livsstil. Starta din växtbaserade livsstil idag!

Enkla veganska Matcha Bounties

växtbaserade-matcha-bounties

Älskar du bounties? Älskar du matcha? Ja? Då är dessa små söta snackbitarna perfekta! Det bästa är att de endast innehåller 5 ingredienser.

Jag har alltid tyckt att matcha fungerar löjligt bra tillsammans med kokossmak. Jag tycker att de har en mjuk och tropisk smak.. färgen är det inget fel på heller. Ser ut som en dröm!

Detta är faktiskt ett av recepten som kommer att finnas i min nya app. Appen kommer att vara grym och väldigt annorlunda än den nuvarande! Jag har samlat på mig tonvis av växtbaserade recept till er – middagar, luncher, frukostar, sött mm. Det är en renodlad växtbaserad recept och inspirations app där recepten är 100% veganska, inget vitt socker och inget gluten.

Jag får ofta frågor om vad jag äter och var jag får inspirationen. Som tur älskar jag att laga mat och kommer på nya idéer hela tiden. Men självklart vill jag göra det enkelt för er, jag förstår att inte alla älskar att komma på matidéer. Så i den nya appen kommer jag även att inkludera matscheman som är bara till att följa :)

Okej.. så vem vill ha bounties?! Scrolla ned :)

växtbaserade-matcha-bounties

Växtbaserade Matcha Bounties

Ingredienser (10 bars)

-       4,8dl kokosflingor
-       1 burk kokosmjölk (den hårda delen)
-       1msk agave eller maple sirap
-       2tsk matcha pulver
-       300 gram raw eller vegansk choklad

Instruktioner

-       Lägg alla ingredienser, förutom chokladen, i en matberedare eller mixer och mixa tills en kletig smet bildats
-       Klä en rektangelform i bakplåtspapper eller plastfolie
-       Pressa ned smeten i formen och ställ i kylen ca 30 minuter
-       Ta sedan ut formen från kylen och skär upp bars, ställ in i kylen igen medan du smälter chokladen
-       Smält chokladen över vattenbad eller i mikron
-       Ta ut barsen från kylen och täck dem i choklad och ställ i kylen tills chokladen stelnat
-       Sen är det bara till att äta :)