Plant-Based Vegan Lifestyle.

Blogg

Blogg om växtbaserad kost, mat, recept och hälsofördelar med att äta växtbaserat. Alla recept är helt veganska, glutenfria och fria från raffinerat socker. Hälsa är inte en diet, det är en livsstil. Starta din växtbaserade livsstil idag!

Enkla Veganska Pannkakor

vaxtbaserade-pannkakor

Var det någon som sa pannkakor? Dessa är tunna, flexibla och sjukt goda! Du kan fylla dem med vad du vill efter tycke och smak. Jag valde hemmagjord nutella och chia hallon sylt (hemmagjord även den hehe).

Under en tid har jag experimenterat med veganska pannkakor för att få dem tunna och flexibla. Som vanligt hittade jag väldigt mycket inspiration men ofta även mycket ingredienser – jag vill ha det så enkelt som möjligt!

I förra veckan kom jag på det. Jag håller mig alltid till ett grundrecept när jag gör mina pannkakor (plättar rättare sagt), vilka är superenkla och har endast 3 ingredienser. Så.. varför inte bara använda detta receptet men att göra dem tunnare och större i stekpannan? Sagt och gjort. Resultatet blev fantastiskt! Scrolla ned för att göra dina egna :) Förresten, du kan hitta receptet på nutellan här.

vaxtbaserade-pannkakor

Enkla Veganska Pannkakor, 6 pannkakor

Ingredienser

  • 1 väldigt mogen banan

  • 2,4dl havremjöl (du kan göra eget mjöl genom att köra havregryn i en matberedare)

  • 2,4dl havremjölk (eller annan växtbaserad mjölk)

  • 1tsk bakpulver (frivilligt, jag använder det ibland för att få dem extra fluffiga)

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills slätt

  2. I en nonstick stekpanna på medium värme, häll ca ½ dl smet och använd en sked för att bredda ut pannkakan till större och tunnare (obs den första pannkakan fastnar ibland, tillsätt lite olja om det fastnar för mycket)

  3. Vänd pannkakan när det slutar bubbla och stek ytterligare ca 1-2 minuter

  4. Servera dem med vad du vill. Smaklig spis!

Video instruktioner